Nyheter

Tack för i år! Popaganda 2016 är slut.

IMG_9329

 

TACK FÖR I ÅR!!! Tack alla besökare, artister, funktionärer, Eriksdalsbadet, vädergudarna,sponsorer och alla andra som gjorde Popaganda till en av de bästa Popaganda-festivalerna någonsin. Vi ses 2017, men först på Nobelberget

 

Förläng festivalen med Efterfestivalen på Nobelberget med Jonathan Johansson, Hanna Järver + många fler! Direktbussar finns från området.

Öppettider: 23-04
Entré: 220 kr
Biljetter säljs i infoboden och i barerna. Det går även att köpa biljett i entrén på Nobelberget!

LIVE
00.00 HANNA JÄRVER
00.30 MOUNTAIN LIBERATION UNLIMITED
01.30 JONATHAN JOHANSSON

DJs
YOLO IGHE
MADLEN SCHNEPS & ANNA WESTER
HUMBLE & BLISSE
[INGENTING]

Nobelberget ligger endast 10 minuters bilväg från festivalområdet och dom har redan huserat några av Stockholms bästa fester sedan de öppnade förra året.

Direktbussar kommer att gå mellan festivalområdet och efterfesten för att underlätta resan till Nobelberget, och man kan också åka kommunalt till Sickla Bro eller Sickla Allé. Hem från Nobelberget tar det bara cirka 10 minuter med SL-buss till Slussen.

Nu är Popaganda igång!

IMG_5306

Välkommen till dag 2 av Popaganda 2016! Precis som igår är det strålande sol och 20+ grader på Eriksdalsbadet. Ta med badkläder!

Området öppnar 13.00 och 13.45 står Frankie Cosmos på scen och 21.45 avslutar Belle & Sebastian hela festivalsommaren. Däremellan kommer Marit Bergman, Amanda Bergman, Deportees, Niki & the Dove och många fler turas om mellan scenerna.

Från öppning fram till 16.00 är det Lyckliga timmar på området. Det innebär mycket bra priser i barerna och i de flesta av mattruckarna på området.

Efter festivalen är det Efterfestival på Nobelberget, ikväll med Jonathan Johansson och Hanna Järver m.fl. Dit kommer du enklast med Norrlands gulds direktbussar från området. Första bussen går 22.45 från Eriksdalsbadets kortsida mot vattnet. Sista bussen går när området stänger.

Varmt välkomna! Nu stänger vi festivalsommaren.

Tråkiga nyheter! Shura har tyvärr blivit sjuk och kan inte uppträda som planerat imorgon på Popaganda. Vi har verkligen sett fram emot att se Shura på Eriksdalsbadet och tycker såklart att det är sjukt trist för alla besökare som missar henne.

Men inga problem, Madi Banja ersätter! Vi är superglada över att Enskededalens hjälte och förra årets kanske största svenska genombrott kommer till Eriksdalsbadet, i morgon fredag kl 17:20.

Allt du behöver veta inför helgens festival

Snart är det festival! Här har vi samlat lite praktisk info inför ditt festivalbesök: Öppettiderna, armbandsutlämningen, AW på Clarion, lyckliga timmar, spelschemat, appen, efterfestivalen och saker att lämna hemma. Vi ses snart!

Festivalområdet öppnar 14:00 på fredag och 13:00 på lördag. Se hela spelschemat här! Vi har också en helt ny app så att du smidigt kan hålla koll på programmet under festivalen. Sök på “Popaganda” i App Store och Google Play.

Hämta ditt festivalarmband redan på torsdag

För att komma in på festivalområdet behöver du byta in din biljett mot ett festivalarmband. För att slippa köa under festivaldagarna är det smart att hämta armbandet redan på torsdagen. Det gör du mellan kl. 16:00 och 22:00 utanför Eriksdalsbadet. På festivaldagarna kan du hämta ut ditt armband från 12:00 på samma plats. Du kan bara hämta ut ditt eget armband. Du behöver inte ha med en utskriven biljett, det går lika bra att visa upp biljetten i mobilen.

OBS! De 30 första personerna som hämtar ut sitt festivalarmband får en överraskning.

AW på Clarion – fina priser på mat och dryck med festivalarmbandet

Efter att du hämtat ut ditt festivalarmband är du välkommen till Clarion Hotel Stockholm och deras nyöppnade restaurang Eatery Social på en trevlig AW. Med festivalarmbandet får du en öl för 55 kr och 10% på hela menyn. Från kl 16:00 spelar Festivalrykten sina bästa popskivor och mellan 21:00 – 23:00 spelar Colleagues sin favoritmusik från DJ-båset.

Lyckliga timmar – kom tidigt till området och köp mat och dryck till billiga priser

På fredag 14.00 – 17.00 och lördag 13.00 – 16.00 är det Lyckliga timmar på festivalen med billiga priser på mat, öl och cava på våra barområden. Läs mer om maten på festivalen här!

Missa inte efterfestivalen med Jonathan Johansson, Kleerup och många fler på Nobelberget

När banden slutar spela på Eriksdalsbadet är det dags för efterfestival! Kleerup, Jonathan Johansson, Ana Diaz, Hanna Järver, Mount Liberation Unlimited och Nadia Tehran spelar live. Tillsammans med gäng grymma DJ’s utgör de programmet på Nobelberget i Sickla där festen håller igång fram till 04:00.

Norrlands Guld bjuder på gratis direktbussar från festivalområdet (utanför Eriksdalsbadet) till Nobelberget med första avgången kl 22:45.

Biljetter till Efterfestivalen säljs på Tickster.com och i infoboden och vid barerna på festivalområdet.

Läs mer om Efterfestivalen här!

Lämna paraplyer, möbler, barn och husdjur hemma

Kolla så att du inte har packat ner några av de här prylarna. Det finns inga förvaringsmöjligheter på området. Ta gärna med en egen vattenflaska så att du kan fylla på med kranvatten under festivalen. Öronproppar och en varm tröja till kvällen rekommenderas också.

Årets merch i samarbete med Carlings och Röda Korset

Årets festivalmerch har tagits fram i samarbete med Carlings. Det kommer att finnas fina t-shirts, tygpåsar och gympåsar. Överskottet av all försäljning i Carlingsbutiken på festivalen går till Röda Korsets Urban Violence-projekt i Colombia. Läs mer om projektet på carlingsforcolombia.com.

Biljetter

En biljett till Popaganda 2016 är en bra grej:

KÖP BILJETT — KLICKA HÄR!

Du kan betala med VISA eller Mastercard, samt göra direktbetalning via din internetbank. Du kan också köpa biljett på telefon av Tickster på 0771-47 70 70. Där kan du även få hjälp om du har problem med biljettköpet.

Max 4 biljetter per person och köp.

Popaganda och Luger reserverar sig för eventuella förändringar av artistuppställningar och framträdanden såväl före som under festivalen. Biljetter säljs endast till festivalen och ej för enskilda artister och framträdanden och kan således inte återlösas vid inställda eller förändrade akter i festivalen.

Biljetter och priser

Festival- och Efterfestivalpass* (2 dagar): 1095 kr + service
Gäller både på festivalområdet på Eriksdalsbadet och Efterfestivalen på Nobelberget


Festivalpass (2 dagar): 795 kr + service
Endagsbiljett Fredag: 495 kr + service
Endagsbiljett Lördag: 495 kr + service
Gäller endast på festivalområdet på Eriksdalsbadet.
Det är 13 års åldersgräns på festivalområdet.


Efterfestivalpass* (2 dagar): 350 kr + service
Efterfestival Fredag*: 195 kr + service
Efterfestival Lördag*:  195 kr + service
Gäller endast på Efterfestivalen på Nobelberget.

*Observera att det är 18 års åldersgräns för att komma in på efterfesten.

Handikapplats

Du som behöver plats på handikappramperna för kunna se konserterna måste höra av dig till Tickster för att anmäla detta. Detta för att vi ska kunna beräkna storleken på rampen. Tickster når du på 0771-47 70 70 eller support@tickster.com.

Om biljettsäkerhet och andrahandsbiljetter

En festival medför en attraktiv andrahandsmarknad för biljetter. För att ingen ska bli lurad rekommenderar vi att all andrahandshandel med biljetter sker genom den kostnadsfria tjänsten Tickster Resale. Popaganda avråder med eftertryck köp av biljetter i andra hand annat än genom Tickster.

Vid ankomst till evenemanget läser entrépersonalen av streckkoden på din biljett. Endast första avläsningen av biljettens streckkod berättigar till entré till evenemanget. Kopierade biljetter upptäcks av Ticksters entrésystem och innehavaren kommer att nekas inträde.

Misstänkta bedrägerier kommer att polisanmälas.

Har du frågor om biljettköpet? Kontakta Ticksters kundtjänst på support@tickster.com eller 0771-47 70 70

Program

fredag 26/8

14:45 Vasas flora och fauna
15:30 Moon City Boys
16:00 Aquanauts (konstsim)
16:30 Susanne Sundfør (NO)
17:20 Madi Banja
18:05 Markus Krunegård
19:05 Elias
19:50 Years And Years (UK)
20:50 Little Jinder
21:45 FKA twigs (UK)

lördag 27/8

13.45 Frankie Cosmos (US)
14:15 Marit Bergman
15:15 Frances (UK)
15:55 Stockholm Konstsim Herr
16:15 Amanda Bergman
17:00 Tiger Lou
17:45 Deportees
18:45 [ingenting]
19:45 Crystal Fighters (ES/UK)
20:45 Niki & The Dove
21:45 Belle and Sebastian (UK)
f fredag 21:45

FKA twigs (UK)

fka

FKA twigs debuterade 2012 och har med det kritikerrosade albumet LP1 och de lika rosade EP:erna EP1, EP2 och M3LL155X gett oss minimalistisk R&B, blandad med massiva beats, triphop och elektronisk pop som inte liknar något annat. Samtidigt som hon hela tiden har gått sin egen väg har hon lyckats få topplaceringar på kritikernas årsbästalistor.

Framför allt är FKA twigs känd för sina makalösa scenshower. Med ett förflutet som yrkesdansare, lämnas inget åt slumpen. Den suggestiva musiken blandas med perfekta rörelser och bygger en mäktig helhet som måste upplevas.

Den senaste singeln Good To Love släpptes tidigare i år och under sommarens uppträdanden  har hon premiärspelat ett flertal nya låtar från kommande släpp. Popagandas första dag kommer att få ett magiskt avslut och det vore dumt att inte tillbringa sommarens sista helg på Eriksdalsbadet.

l lördag 21:45

Belle and Sebastian (UK)

Belle and Sebastian

När vi planerade för vår första festival på Eriksdalsbadet, hade vi stora drömmar för hur Popaganda skulle kunna se ut i framtiden. En stor morot var att vi någon gång i framtiden skulle kunna boka ett av våra favoritband, Belle & Sebastian. Redan 2010, vårt tredje år på Eriksdalsbadet, var drömbokningen ett faktum. Vi ser fortfarande tillbaka med glädje på vad som var bandets första festivalspelning i Sverige någonsin. Vi fick dansa oss tokiga till bland annat I’m a Cuckoo, The Boy With The Arab Strap och Sleep the Clock Around.

Sex år senare tyckte vi att det var dags för ett kärt återseende. På Popaganda i augusti gör indielegenderna från Glasgow, som firar 20-årsjubileum i år, en av sina få spelningar under 2016. Ta på dig din finaste svartvit-randiga tröja, ditt snällaste och gladaste humör och avsluta sommaren studsandes till en kavalkad av indiehits.

f fredag 19:50

Years And Years (UK)

Years & Years

Vi är otroligt stolta över att presentera electropoptrion Years & Years första officiella spelning i Stockholm, där de kommer att bjuda på vad som förmodligen blir Popagandas bästa dansfest.

I början av 2015 fick bandet BBC:s prestigefyllda priset Sound of, som blivit en av de mest intressanta utnämningarna inom brittisk musik – det delas nämligen ut till de artister som väntas slå igenom det kommande året. Med tidigare vinnare som Adele, Ellie Goulding, Haim och Sam Smith, hamnade Years & Years i gott sällskap. Och oj så rätt juryn hade. Bandet har lyckats med att gå hem både hos kräsna kritiker och den breda massan, inte minst genom sina liveframträdanden, där de alltid lyckas skapa en otrolig publikkontakt. Bandets sångare Olly Alexander har beskrivits som en kombination av två generationers Justin – Timberlake och Bieber.

Det senaste året har vi hört Years & Years överallt och med ett enda album i ryggen, kan vi ändå utlova en ordentlig hitparad med låtar som Shine, Eyes Shut, Desire, Take Shelter och såklart monsterhitten King.

l lördag 19:45

Crystal Fighters (ES/UK)

Crystal Fighters

Spansk-brittiska Crystal Fighters kombinerar traditionell baskisk kultur med modern dansmusik. De rör sig bekymmerslöst mellan spansk folkmusik, folktronica, Ibizahouse och oerhört refrängstark indiepop.

Alla som har sett Crystal Fighters live vet att de är det ultimata festivalbandet. Solskenspop på absolut högsta energinivå med ett rejält knippe allsångshits gör sig utmärkt på vilken festivalscen som helst. Inte minst på Eriksdalsbadet en stekig helg i augusti.

Crystal Fighters slog igenom 2010 med albumet Star of Love och jämfördes med samtida storheter som Vampire Weekend och Animal Collective. Debuten följdes upp tre år senare med Cave Rave som innehöll de sprudlande sommarplågorna Love is All I Got och LA Calling.

När bandet landar i Stockholm i augusti kan vi räkna med att få höra smakprov från ett helt nytt album som släpps i september. Vi ser fram emot ännu fler kombinationer av spanska gitarrer och solskensrave.

f fredag 16:30

Susanne Sundfør (NO)

Susanne Sundfor Photo 2016

Susanne Sundfør har varit en etablerad artist i snart ett decennium i hemlandet Norge. De första albumen präglades av lågmäld singer-songwiter-pop med pianot som främsta instrument. Sedan dess har hon för varje nytt släpp tagit steget mot tyngre och mer elektroniska produktioner.

För oss i Sverige var Susanne Sundfør tämligen okänd fram tills hon samarbetade med Røyksopp på Running To The Sea, som kom 2013 och med det senaste genomhyllade albumet Ten Love Songs, kom det stora genombrottet även här. Numera fyller Susanne Sundfør stora konsertlokaler även runt om i de svenska städerna.

l lördag 17:45

Deportees

Deportees

Deportees är inte bandet med de stora refrängerna. De är heller inte bandet med de omedelbara hitlåtarna. Istället gör de musik som smyger sig på och som växer vid varje lyssning – och för varje album. Sedan debuten med All Prayed Up 2004 har Deportees försett oss med den perfekta kombinationen av politiska budskap, detaljrika arrangemang och stora känslor. Sakta men säkert har de byggt upp en status som ett av Sveriges bästa popband.

Med senaste albumet The Big Sleep, som släpptes hösten 2015, har  Deportees fortsatt förfina sin storslagna och löjligt välkomponerade popmusik. The Big Sleep hyllades av kritikerna som ett av förra årets absolut bästa svenska album och bandet kammade hem en grammis för årets rock. 

Med sin senaste turné har Deportees också bevisat att de fyller ut landets större scener. Med en trogen fanskara, en låtskatt som få svenska band är i närheten av, och med så mycket hjärta och smärta att det räcker för hela Södermalm, är Deportees en självklarhet på Popaganda 2016.

f fredag 18:05

Markus Krunegård

Markus Krunegård

Det råder inget tvivel om att Markus Krunegård är en av landets mest produktiva artister. När han inte var och vartannat år släpper soloalbum och gör långa turnéer, ägnar han sig åt sina andra band och diverse samarbeten. Genom åren har vi fått besök av hans band Hets, Serenades och inte minst Laakso, som efter några års frånvaro bjöd på ett efterlängtat återseende under förra årets Popaganda.

Nu kommer han äntligen tillbaka till Eriksdalsbadet under eget namn. Senaste gången Markus uppträdde som soloartist på Popaganda, 2009, avslutade han hela festivalen med endast ett album i ryggen. Trots det bjöd han på en av de mest minnesvärda spelningarna vi har haft genom åren. Slutet av konserten kröntes med Mauro Scoccos första festivaluppträdande någonsin och en gåshudsframkallande version av låten Sarah.

Sedan dess har Markus släppt fyra album och en EP, med odödliga poppärlor som Askan är den bästa jorden, Korallreven och Vintergatan, Hela livet var ett disco, Du stör dig hårt på mig, Let’s go, nu är jag din yo och L.A. L.A.

Spelningen på Popaganda blir också turnéavslutningen för vårens och sommarens hyllade spelningar tillsammans med Markus Jägerstedt. Det är inget djärvt uttalande, men det kommer såklart att bli ordentligt med allsång fredagen 26 augusti.

l lördag 14:15

Marit Bergman

Marit Bergman

Marit Bergman var en av de artister som tydligast definierade 00-talets svenska indiescen. Vi behöver bara sätta igång debutalbumet 3.00 AM Serenades, för att översköljas av fantastiska minnen från tiden kring Popagandas första år. Marit Bergman uppträdde redan på den andra Popagandafestivalen, 2003 och de efterföljande åren belönades hon med alla tänkbara utmärkelser och priser för både sin musik och sina liveuppträdanden. Dessutom var Marit Bergman under den här perioden med och startade Popkollo, som idag har blivit en jätteviktig institution för musikintresserade unga tjejer.

Efter ytterligare tre album, var det sedan rätt tyst om Marit Bergman under sju års tid. Marit ville vara mindre popstjärna och istället fokusera på andra delar av sitt liv.

För några år sedan började hon skriva låtar på svenska och det kom att bli ett helt album. Tidigare i år släpptes Molnfabriken, som inte bara är Marit Bergmans första svenskspråkiga album, utan också en rad låtar där hon tar upp mer allvarliga frågor än tidigare. Popkänslan från tidigare album är helt intakt, men låtarna skänker mer eftertanke.

Vi är så otroligt glada över att tolv år efter Marits senaste uppträdande på Popaganda, kunna välkomna henne tillbaka, den här gången på Eriksdalsbadet.

l lördag 17:00

Tiger Lou

Tiger Lou

Tiger Lou startade som Rasmus Kellermans soloprojekt 2001. Efter ett par år och två utgivna EP:s, utökades Tiger Lou till ett helt band för kommande livespelningar. Deras första officiella uppträdande tillsammans hölls på Popaganda 2003.De följande åren släppte bandet tre hyllade album och gjorde åtskilliga turnéer i Sverige och Europa, men efter det senaste albumet A Partial Print (2008) och efterföljande turnéer, blev det tyst.

I oktober 2013 kom beskedet att bandet är i full gång igen, att livet är för kort för att inte syssla med det man älskar, och att nytt material är på gång men att det kan ta sin tid.

Nu är tiden här. Bandets första album på åtta år, The Wound Dresser, släpps den 23 september. Den första singeln, Leap Of Love innehåller allt vi älskar med Tiger Lou – den mörka atmosfären, gitarrerna och Rasmus Kellermans desperata men samtidigt hoppfulla sång.

Tiger Lou gör sin enda spelning i sommar på Popaganda, så räkna med att vara bland de första som får höra deras nya låtar live.

f fredag 20:50

Little Jinder

Little Jinder

Få artister känns lika självklara på Popaganda 2016 som Little Jinder. När hon uppträdde på Eriksdalsbadet senast, var det med sina första svenskspråkiga singlar i bagaget. Mindre än två år senare har hon släppt två album och belönats med både P3 Guld och Grammis för Årets Pop. Med sin säregna röst, välproducerade beats och en lagom mängd melankoli bjuder Little Jinder lyssnaren på en ordentlig upplevelse.

De flesta som besökt Popaganda genom åren, kan förmodligen identifiera sig med åtminstone någonting i Josefine Jinders fina texter. Låtarna på de två albumen genomsyras av ett “här och nu”, samtidigt som det hela tiden ligger ett nostalgiskt skimmer över både nutid och dåtid. Men för att maximera nostalgin, har det senaste albumet Allting Suger även en låt som helt vigs åt ungdomsåren. Precis som vi i slutet av nittiotalet hade 1979 med The Smashing Pumpkins, finns nu låten 2002 för en ny generation av 20-plussare som drömskt ser tillbaka på spruckna mobiltelefoner och olycklig ungdomskärlek.

I augusti skapar vi nya minnen och framtida nostalgi, då Little Jinder utlovat någonting alldeles extra i sensommarnatten.

l lördag 20:45

Niki & The Dove

Niki & The dove

Efter ett par års tystnad är ett av våra favoritband Niki & The Dove äntligen tillbaka, både med ett sprillans nytt album och på livescenen. Duon debuterade 2010 och blev genast ett fenomen som genom sin ödesmättade elektroniska pop, kändes som en naturlig arvtagare till The Knife. Under de efterföljande åren släpptes både EP:n The Drummer och fullängdaren Instinct, båda hyllade i press över hela världen. Singeln DJ Ease My Mind lyckades även ta sig in på den brittiska topplistan.

Bandet spelade även under dessa år på många av Europas största festivaler och gjorde ett flertal turnéer i USA. De senaste två ren har det varit tyst på livefronten och istället har Niki & The Dove fokuserat på att göra klart sitt nya album.

I början av april fick vi äntligen höra det nya albumet Everybody’s Heart Is Broken Now och som vi älskade det! Niki & The Dove har förmodligen gjort vad som kan kallas den ultimata sommarplattan. Istället för ett stort, ödesmättat sound, har de skapat en rad av 80-talssoulpoppiga, tillbakalutade hits som passar lika bra i hängmattan som på dansgolvet.

l lördag 18:45

[ingenting]

ingenting

När [ingenting] förra hösten släppte singeln Gaia – den sju minuter långa discodängan om klimatkrisen – var det många som höjde på ögonbrynen. Sedan det hyllade albumet Tomhet, idel tomhet med låtar som Halleluja! och Dina händer är fulla av blommor hade det varit knäpptyst om stockholmsorkestern. Singeln föranledde en två veckor lång turné i hemstaden (samtidigt som klimattoppmötet i Paris pågick) med en avslutande spelning på anrika Orionteatern och klassiska versioner av sångerna Punkdrömmaroch Bergochdalbanan.

Nu är bandet på gång med nytt material – en klubbig cover på Umeås stolthet Skators låt (inte) Hemsläpps tillsammans med en video av Måns Nyman & Linnea Sundling under hösten. Tillsammans med vännen och producenten Jari Haapalainen väntar sedan nya inspelningar i bland annat Berlin.

Till Popaganda kommer [ingenting] för att tillsammans med ett flertal gäster för första gången framföra albumet Tomhet, idel tomhet i sin helhet.

l lördag 16:15

Amanda Bergman

Amanda Bergman

Under artistnamnet Hajen spelade Amanda Bergman på Popaganda redan 2009. Då var hon en mycket ung, lovande singer-songwriter, som aldrig riktigt fick det där genombrottet hon förtjänade. Sedan dess har det som bekant hänt grejer. Som frontperson i Amason har Amanda Bergman varit med om enorma framgångar, med fem grammisnomineringar som körsbäret på toppen. I princip hela Sverige älskar Amason (inte minst Popaganda-publiken), inte minst för Amanda Bergmans trollbindande röst.

Trots att Amanda bergman nästan är en veteran i Musiksverige har debutalbumet väntat till nu. Ambitionen med Docks har enligt Amanda Bergman varit att göra “lugn gubbrock”. Om det innebär att korsa det bästa av Fleetwood Mac med The War on Drugs till ett mästerverk har hon lyckats. Vi lyssnar gärna på gubbrock sommaren 2016.

f fredag 19:05

Elias

elias

Förra året slog Elias debutsingel Revolution ner som en bomb från ingenstans. Med en helt fantastisk soulröst är det svårt att tänka sig att Elias har rötterna i punk- och proggmusiken. Som trettonåring fångades Elias upp av numera välkända Sabina Ddumba och Melinda de Lange till Tensta Gospel Choir, där han inspirerades till att hitta den röst vi nu känner igen från ett flertal framträdanden på scen och i TV.

Singeln Revolution följdes i slutet av förra året upp av EP:n Warcry och någon gång i höst väntas debutalbumet dyka upp. Innan dess är Elias superaktuell med de helt färska singlarna Down N Out och Makin Me Happy, som är det första vi får höra från det kommande albumet.

Spelningen på Popaganda blir Elias enda i Sverige under hela sommaren, så det är verkligen ett unikt tillfälle att lyssna på en av landets bästa soulröster.

l lördag 15:15

Frances (UK)

Frances

England har en stolt tradition av att producera pop- och rockgrupper på löpande band, men de senaste åren har det hänt något. Numera är det främst soloartister som dyker upp på listorna över landets mest framgångsrika artister, med Ellie Goulding, Sam Smith och givetvis Adele i spetsen. Frances är ännu i början av sin karriär, men vi blir inte förvånade om hon inom en snar framtid nämns i samma andetag som ovanstående världsartister, då hon begåvats med en fantastisk röst och en förmåga att göra låtar som går att lyssna på om och om igen.

Frances släppte sin debut-EP Fire May Save You hösten 2014 och sedan dess har det kommit ytterligare ett par EP:s och singlar, senast den avskalade balladen Don’t Worry About Me. Det som kännetecknar samtliga Frances låtar, är att de är mäktiga och storslagna, men sköra på samma gång. Alltid med pianot som det självklara instrumentet i fokus. Givetvis kräver regler sina undantag och förra årets samarbeten med artisten Ritual samt Howard Lawrence från Disclosure resulterade i den lågmält producerade electrolåten When It Comes To Us och den lätt klubbiga Borrowed Time.

Debutalbumet kommer senare i år och på Popaganda (som för övrigt blir Frances första spelning på svensk mark), kommer vi med största säkerhet få höra ett flertal nya låtar, såväl som de favoriter vi har redan nu.

f fredag 17:20

Madi Banja

Madi Banja

Madi Banja har tagit sig från Gambia till Sverige, vidare till Kalifornien och Schweiz och tillbaka till Sverige och Enskededalen igen. Den geografiska vägen må ha varit lång, men den musikaliska är lika direkt som självklar.

Madi Banja sålde platina redan innan någon visste vem han var – då som hookmakare på Ison & Filles ”Länge leve vi”. Med sin debut ”Inga problem” fanns det däremot inte en musikintresserad människa som kunde undgå hans namn. Vi kunde höra Madi Banja överallt och detta till en bakgrundskör av musik-Sveriges hyllningar. I dag är han en av Sveriges mest brännheta artister. Hans kombination av klubbiga beats, melodiös rap, en unik sångröst och drabbande textrader har gjorde honom till ett fenomen långt innan han släppt sitt debutalbum.

2015 släpptes debutalbumet “Det var inte med meningen”.

Shura (UK) - INSTÄLLT

Shura

Efter tre fantastiska spelningar i Sverige under förra året återvänder äntligen den brittiska sångerskan, låtskrivaren och producenten Shura till Sverige, den här gången med debutalbumet Nothing’s Real i ryggen. När vi i december förra året höll klubb på Debaser Ballroom bjöd hon oss på ett härligt smakprov av vad som komma skall. Med ett sound som befinner sig i gränslandet mellan modern r’n’b och åttiotalspop frälste hon oss under 2015 med låtar som 2Shy, White Light och Indecision.

Debutalbumet Nothing’s Real släpps den 8 juli och spås bli ett av 2016 års viktigaste debutalbum. Helt klart en artist du inte vill missa på Popaganda i sommar.

f fredag 14:45

Vasas flora och fauna

Vasas flora och fauna

Vasas flora och fauna kan vara en av de mest oväntade popsuccérna på svenska de senaste åren. Snälla melodier sjungna på österbottniska med referenser till finlandssvenskt kulturliv brukar vanligen inte locka någon storpublik. Men Mattias Björkas Vasas flora och fauna har fått en rejäl fanskara även här, långt från Vasa och Åbo.

Bandet startade 2012 och fick sitt genombrott 2015 med skivan Släkt med Lotta Svärd som blev ett av förra årets mest hyllade svenskspråkiga album. Vardagsrealistisk pianopop om att växa ifrån sin hembygd, när vänner börjar skaffa barn, finsk kultrock och Dennis Lyxzén fick kritikerna att stapla superlativ på varandra. Men populariteten stannade som sagt inte där. När bandet spelade på vår minifestival på Parkteatern fylldes parkbänkarna av publik som kommit just för att se sina nya finlandssvenska idoler. Jens Lekman har beskrivit bandet som ”den vackraste blomman på den österbottniska prärien”. Utan att känna till den finska floran särskilt väl, delar vi Jens åsikt fullt ut.

l lördag 13:45

Frankie Cosmos (US)

Frankie Cosmos

Som stora fans av The Moldy Peaches (Adam Green spelade på vår andra festival 2003), har vi under många år varit hängivna den så kallade anti-folkscenen. Det känns otroligt roligt att äntligen kunna bjuda på mer av den varan i form av en av årets mest intressanta artister.

Sedan 2009 har Greta Kline, som är Frankie Cosmos riktiga namn, släppt över fyrtio hemsnickrade album under olika artistnamn på sin bandcamp-sida. På dem varvas lågmälda vardagsbetraktelser med korta fragmentariska musikstycken och det går att följa hennes utveckling som artist nästan månad för månad.

Det officiella debutalbumet Zentropy släpptes 2014 och den superhyllade uppföljaren Next Thing dök upp förra månaden. Där lyckas hon till och med att närma sig tweepop och slår an så många positiva strängar hos oss att vi själva ser Frankie Cosmos som en av festivalens stora höjdpunkter.

f fredag 15:30

Moon City Boys

Moon City Boys

Visst behöver årets upplaga av Popaganda lite mer punk, gitarrer och rundgång? Inga andra fyller kvoten bättre just nu än Stockholmskvartetten Moon City Boys. Med referenser från såväl Television, The Velvet Underground och The Jesus & Mary Chain bjuder bandet på hårda, enkla och briljanta postpunkpärlor.

Bandet startade på klassiskt manér i ett garage redan 2011, men det skulle dröja innan bandet fick sitt genombrott. Bland annat för att ingen av medlemmarna egentligen behärskade något instrument. Efter fem år av hårt arbete, rätt attityd och en fantastisk känsla för melodier kom äntligen debuten I Need More under försommaren 2016. Vissa musikjournalister har undrat varför de inte redan har prytt alla skivomslag och lett Allsång på Skansen. Förmodligen är det bara en tidsfråga. Först står i alla fall hemmaplan och Eriksdalsbadet på tur. Sen väntar resten av världen.

l lördag 15:55

Stockholm Konstsim Herr

konstsimherr

En konstsimuppvisning med Stockholm Konstsim Herr börjar bli en given klassiker på festivalen vid det här laget. SKs:H började uppmärksammas i media då tv-programmet Kobra följde lagets utveckling i en miniserie under våren 2004. Efter två dokumentärfilmer om laget och att ha inspirerat till en långfilm, försvarade laget sitt guld vid VM i Paris 2013 och tog där te raka segrar i grenen multi. Dessutom ärades laget med Men’s Cup-bucklan, som går till tävlingens bästa lag oavsett gren. Under det senaste året har SKs:H varit aktuella med kampanjen och YouTube-succén Don’t Drink and Dive, som totalt setts av flera miljoner på olika plattformar.

Vad SKs:H kommer att bjuda på i år är ännu hemligt, men vi kan nog lova att det blir något utöver det vanliga.

f fredag 16:00

Aquanauts (konstsim)

AQUANAUTS_bästa160523_0390

Aquanauterna är tvåbenta, jämnvarma, äggläggande ryggradsdjur med gälar och simhud. Delar av Aquanautens hud är täckt av fjäll. Arten innehar unika matspjälknings- och respirationssystem som är anpassade för ett kärleksfullt liv under ytan. För Aquanauterna betyder sex inte alltid fortplantning, utan handlar om lek och njutning. Inom arten bildas Bi- Homo- och Heterosexuella relationer.

Aquanauts är ett samarbete mellan Cirkus Cirkör (kommer ej medverka på Popaganda) och konstsimgrupperna SK Neptun Konstsim och Stockholm Konstsim Herr. Föreställningen hade en succéartad smygpremiär på Forsgrenska Badet i juni. Aquanauts är i startgroparna för det som förmodligen är Skandinaviens största vattenföreställning genom tiderna. Den officiella premiären beräknas till december 2017.

På årets Popagandafestival ger vi publiken möjlighet att se vattenakrobatik som de aldrig sett förr.

KLUBBPROGRAM (separat inträde)

Nobelberget
f fredag 23:00

Efterfest fredag: Kleerup + Ana Diaz + Nadia Tehran

14059949_10153609083772531_1040152135_o

Det är möjligt att vi har fått hybris, men i år vill vi slå på stort, så stort att vi till och med vågar kalla det för en efterfestival – en enorm efterfest!

Nobelberget ligger endast 10 minuters bilväg från festivalområdet och dom har redan huserat några av Stockholms bästa fester sedan de öppnade förra året.

Direktbussar kommer att gå mellan festivalområdet och efterfesten för att underlätta resan till Nobelberget, och man kan också åka kommunalt till Sickla Bro eller Sickla Allé. Hem från Nobelberget tar det bara cirka 10 minuter med SL-buss till Slussen.

SPELSCHEMA

LIVE
00.00 ANA DIAZ
00.30 NADIA TEHRAN
01.30  KLEERUP

DJs
GOOD GOOD
POSTILJONEN
EMILIE ROSLUND

Nobelberget
l lördag 23:00

Efterfest lördag: Jonathan Johansson + Hanna Järver + Mount Liberation Unlimited

14059949_10153609083772531_1040152135_o

Det är möjligt att vi har fått hybris, men i år vill vi slå på stort, så stort att vi till och med vågar kalla det för en efterfestival – en enorm efterfest!

Nobelberget ligger endast 10 minuters bilväg från festivalområdet och dom har redan huserat några av Stockholms bästa fester sedan de öppnade förra året.

Direktbussar kommer att gå mellan festivalområdet och efterfesten för att underlätta resan till Nobelberget, och man kan också åka kommunalt till Sickla Bro eller Sickla Allé. Hem från Nobelberget tar det bara cirka 10 minuter med SL-buss till Slussen.

SPELSCHEMA

LIVE
00.00 HANNA JÄRVER
00.30 MOUNTAIN LIBERATION UNLIMITED
01.30 JONATHAN JOHANSSON

DJs
[INGENTING]
JOEL IGHE
MADLEN SCHNEPS & ANNA WESTER
HUMBLE & BLISSE

Info

Popaganda festival och klubb arrangeras av föreningen Popaganda i samarbete med Luger. 2016 arrangeras Popagandafestivalen för nionde gången på Eriksdalsbadet i Stockholm.

Ladda ner vår fina app gratis! I den hittar du spelschema, artister, karta, spellista och all info som behövs för en maxad festivalupplevelse.

iOS: http://bit.ly/apple-app-popa16

Android: http://bit.ly/android-app-popa16

All information i appen finns självklart tillgänglig här på hemsidan. Ett lite smalare spelschema för t.ex. smarta mobiler finns på http://m.popaganda.se.

Ackrediteringsansökan till Popaganda 2016 är nu stängd för denna gång.

Frågor om pressackrediteringen? Maila press@popaganda.se.

Frågor om branschackrediteringen? Maila ack@popaganda.se.

 

Innan du släpps in på festivalområdet måste du ha bytt in din biljett mot ett armband. Armbandet gäller som entré och du kan passera ut och in från området under dagen. Förlorat armband ersätts ej.

Under festivaldagarna kan du göra bytet i biljettinbytes-tälten precis utanför festivalområdet från klockan 12.00 på fredagen och 12:00 på lördagen.

Du kan bara hämta ut ditt eget armband.

Hämta armbandet redan på torsdagen och slipp kö

Eftersom det är risk för kö och lång väntetid kring biljettinbytet under festivaldagarna kan du redan på torsdagen hämta ut ditt armband. Detta kan du göra mellan klockan 16:00 och 22:00 utanför festivalområdet.

Vi rekommenderar alla som har möjlighet att byta in sina biljetter på torsdagen att göra detta. Om du ska hämta ut ditt armband på fredagen rekommenderar vi att du är ute i god tid för att inte riskera att bli sen till spelningarna.

En av poolerna på området är öppen för bad från öppning fram till 18.00 båda dagarna.

Bad får bara ske i badkläder, inte i underkläder, naket eller annan klädsel.

Du får inte dricka alkohol innan du badar.

 

Eftersom Popaganda hålls mitt inne i stan så kan vi inte erbjuda någon camping. Det finns flera vandrarhem och hotell i närområdet.

Vi kan genom ett samarbete med Nordic Choice Hotels erbjuda förmånliga boendepriser på bland andra Clarion Hotel Stockholm, Quality Hotel Nacka och Quality Hotel Globe. Direktlänk till erbjudandet!

Eriksdalsbadet är en kommunal sim- och idrottsanläggning vid Årstaviken på Södermalm i Stockholm.

Utomhusbadet byggdes 1962 till sim-EM och därefter har ett stort antal simtävlingar ägt rum på Eriksdalsbadet. De som vuxit upp i Stockholm tänker på Eriksdalsbadet som sin oas i sommarens värme, badet man gick till när stranden var för långt borta.Sedan 1999 har Eriksdalsbadet även Stockholms största och modernaste inomhusbad.

Innan utomhusbadet byggdes låg det ett vattenreningsverk på platsen, men långt innan detta låg Eriksdalsteatern där. Eriksdalsteatern blev kortlivad då en bomb slog ned och sprängde teatern till spillror. Detta hände under andra världskriget, den 22 februari 1944. Enligt vittnesutsago slog bomben ned precis utanför stängslet där Popagandas stora scen kommer att stå.

Följande saker får du lämna hemma när du beger dig till Popaganda:

 • Mat & Dryck – Det finns mat och dryck att köpa på området.
 • Paraplyer – Det är många som kommer för att se sina favoritband, och om alla fäller upp paraplyer vid eventuellt regn så kommer ingen att se någonting. Ta med regnkläder istället.
 • Husdjur – Mest för deras egen skull.
 • Stolar, Filtar, Sovsäckar, Tält eller övriga möbler – Det finns helt enkelt inte plats. Det kommer att finnas bord och bänkar på området som man kan sitta vid om man vill vila benen.
 • Instrument – Vi älskar musik, men under festivalen så låter vi de bokade banden stå för musikunderhållningen.
 • Knivar eller vapen – Helt enkelt för att det är farligt och olagligt.
 • Glas, metallflaskor/behållare och dylikt
 • Stora ryggsäckar / väskor
 • Filmning och fotografering för kommersiellt bruk utan tillstånd är inte tillåten – men glada amatörer får gärna fotografera med system-, kompakt-, eller  annan kamera. Bilderna får ej användas i kommersiellt syfte utan endast användas privat – typ av kamera spelar ingen roll.  
 • Affischer, reklammaterial, tidningar eller flyers – får inte sättas upp eller delas ut utan tillstånd.
 • Barn – Vi har en åldersgräns på 13 år på grund av Socialstyrelsens regler för ljudnivåer.

Det finns inga förvaringsmöjligheter eller garderober på eller utanför festivalområdet.

Sedan starten har Popagandafestivalen arrangerats av föreningen Popaganda. Föreningen består just nu av närmare trettio personer som alla jobbar ideellt med festivalen och klubben. Föreningen beslutar tillsammans vilka band som ska spela. Det gör Popaganda till Sveriges kanske mest demokratiska festival.

Att vi personligen inte tjänar pengar på festivalen betyder att vi bara bokar sådant som vi själva gillar. Det ideella arbetet är även den främsta anledningen till festivalens låga biljettpriser.

Föreningen Popaganda 2016:

Alexandra Trogada
Amanda Bjuvgård
Andreas Lundvall
Arina Logacheva
Caroline Lindeberg
Emelie Jirevall
Emma Danielsson
Harriet Ramato
Helen Allvin
Helena Sundin
Johan Morén
Johan Rosén
John Kåberg
Jonas Hullegaard
Josefin Carlsson
Lina Sundin
Lisa Millberg
Lotta Sundin
Michaela Siirilä
Minna Enström
Niklas Ek
Niklas Jonsson
P.A Berglund
Robert Karlsson
Simon Ahlgren
Sofia Anner
Stefan Nilsson
Veronica Øye
Victor Schvarcz

Vill du hjälpa till att skapa Popaganda 2016? Skicka in din funktionärsansökan idag! Anmälningsformuläret finns här.

Som funktionär jobbar du innan, under och/eller efter festivalen men oavsett vilken dag du jobbar gör du en stor insats för Popaganda och alla dess besökare. Det är din funktionärsinsats som gör festivalen möjlig att genomföra. Som tack får du de dagar då du inte jobbar gå på festivalen och se band, träffa nya vänner och ta del av festivalupplevelsen. Alla som ställer upp som funktionärer får:

 • Gå på Popagandafestivalen
 • Gå på Efterfestivalen på Nobelberget
 • En snygg t-shirt
 • Minst ett mål mat per dag du arbetar
 • Se festivalen från ett nytt perspektiv
 • Nya vänner och erfarenheter

OBS! För att vara funktionär måste du vara minst 18 år fyllda. Tänk på att vi inte tillhandahåller någon camping och på så vis tyvärr inte har någon funktionärscamping. Har du frågor? Kontakta: funktionar@popaganda.se

Popaganda kommer att hållas på Eriksdalsbadet på Söder i Stockholm, nära Skanstull. Visa större karta.

Närmaste tunnelbanestation är Skanstull, som ligger 400 meter från festivalområdet. Den ligger på grön linje och samtliga tåg passerar stationen.

Närmaste busshållplats är också Skanstull, på Ringvägen. Buss nummer 3, 4, 55 och 74 stannar vid hållplatsen som ligger 350 meter från området.

Våra efterfester äger rum på Nobelberget i Sickla, Sickla industriväg 6. Åker du kollektivt tar du bussen till Sickla bro eller Sickla allé eller tvärbanan till Sickla udde. Det kommer även gå direktbussar från Eriksdalsbadet.

Mer info på www.sl.se

Ta inte bilen. På grund av sjukt onödigt.

För Popaganda är det viktigt att värna om miljön och satsa på hållbarhet. De två senaste åren har vi varit miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas, och i år tar vi steget vidare och blir ett Miljömärkt Event i samarbete med Håll Sverige Rent som är en av årets samarbetspartners. För varje år som går får vi i Föreningen Popaganda större kunskap och förståelse för hur vi på bästa sätt kan jobba med restauranger och andra etableringar på festivalområdet för att vi alla ska verka mot samma gemensamma mål – att jobba för en hållbar framtid!

Popaganda vill ligga i framkant när det gäller miljöarbete bland evenemang i Sverige och ser det som en enormt viktig fråga, både att minska vår egen miljöpåverkan med hjälp av effektiviseringar och nya lösningar, men även att inspirera våra besökare och partners till detsamma. I år tar vi dessutom ytterligare ett kliv i rätt riktning och gör festivalen 100 procent vegetarisk. Vi är inte bäst i klassen än, men vi strävar mot att bli.

Popaganda gör följande för miljön:

 • Serverar 100 procent vegetarisk mat på festivalområdet. Dessutom är minst 35 procent av all mat som serveras miljömärkt. Läs mer om maten här.
 • Minimerar den negativa miljöpåverkan genom att se till att miljöarbetet implementeras i alla led av organisationen.
 • Ser över vilka transporter som används, och hur dessa kan effektiviseras, samt hur vi kan använda oss av miljöbilar.
 • Ser över inköpen, hur dessa kan minimeras och i större grad bli miljövänliga.
 • Ser över hur vi kan jobba med återvinning, både hur vi kan återvinna mer, men även bättre.

Popagandas vision är att i alla avseenden minimera vår negativa miljöpåverkan och att ständigt fortsätta förbättras. Målet är att göra bestående förändringar samt inspirera, men även att vara en drivande kraft bland våra arrangörskollegor och väcka opinion. 

För att lyckas med att bli en hållbar festival behöver vi hjälp! Det här kan du som besökare göra för miljön:

 • Ta hand om ditt avfall och släng i avsedd behållare – både inne på festivalområdet och utanför. Hjälp oss se till att den där PET-flaskan hamnar i rätt kärl, även efter ett par öl i kroppen. Sitter du utanför området innan festivalen – se till att du sorterar och slänger allt du kom dit med och hjälper oss hålla det snyggt och rent i närområdet.
 • När det är dags att äta inne på området – håll utkik efter den gröna ankan, det är rätten på menyn som har extra hög ekologisk andel. Vi ska försöka göra det så som möjligt att se vilka bra matval du kan göra på området.
 • Lämna bilen hemma, och ta dig istället till våra evenemang till fots, med cykel eller kollektivtrafik. Vi ligger ju ändå så nära både Skanstull och fina promenad/cykel-vägar längs Årstaviken.
 • Kommer du till våra evenemang från andra delar av landet, eller världen, så rekommenderar vi att du skippar flyget och väljer tåget istället, så lovar vi att miljön tackar.
 • För boende rekommenderar vi att du bor på något av hotellen i kedjan Nordic Choice, och endast ett stenkast från festivalområdet ligger Clarion Hotel Stockholm. Nordic Choice Hotels har ett starkt miljöengagemang och väl utarbetade rutiner för att minska sina negativa avtryck. Läs mer om boende här.
 • Om du (mot förmodan!) i nattdimman inte orkar ta tunnelbanan till efterfesten och bokar en taxi, fråga efter en miljöbil. Och se till att samåka så många som möjligt. Förutom miljövänligare också både mer ekonomiskt och kul!

Läs hela vår miljöpolicy här: Miljöpolicy 2016 (PDF)

Festivalen kommer att innebära lite mer liv och rörelse i området än vanligt. Vi följer självklart Socialstyrelsens gränsvärden för ljudnivåer och det kommer att göras mätningar under festivalen för att kontrollera att dessa nivåer inte överskrids.

Förhoppningsvis kommer ni i området närmast inte störas nämnvärt av detta, men om ni gör det ber vi på förhand om överseende. Kontakta oss gärna om ni har frågor om vad som händer på området.

Popaganda är en av Sveriges mest etablerade festivaler. Målet har alltid varit att varje år skapa en festival som vi själva skulle besöka. Därför är det viktigt för oss att erbjuda fantastisk musik i kombination med ett billigt biljettpris.

Sedan 2002 har festivalen bidragit med den bästa popmusiken till Stockholms musikälskare. Artister som Arcade Fire, Robyn, Belle & Sebastian, Ellie Goulding, Veronica Maggio, Håkan Hellström, The xx, Lily Allen och Hot Chip har stått på festivalens scener under åren.

 

Presskontakt: Niklas Ek 073 813 87 86  och Helen Allvin 0739 71 66 52

press@popaganda.se,

Festivalområdet är anpassat så att det är framkomligt även om man har svårigheter att gå eller om man är rullstolsburen.

Det finns ramper vid båda scenerna som är avsedda för rullstolsburna, och vi har handikapptoaletter på området.

Om du behöver tillgång till ramperna framför scenerna, kontakta Tickster på support@tickster.com eller 0771-47 70 70, så att vi kan räkna ut hur stora ramperna behöver vara.

Du som har en funktionsnedsättning får ha med dig en ledsagare gratis in på festivalen. Intyg på behovet av ledsagare måste uppvisas (från kommunen / ledsagarens arbetsgivare). Detta intyg måste tydligt visa att ledsagaren är där i tjänst. Legitimation måste uppvisas.

Du och ledsagaren ska checka in tillsammans. Vid incheckningen byter du din biljett mot ett gästarmband och ledsagaren får samtidigt ett gästarmband mot uppvisande av ovan nämnda intyg.

Fotografering för publicering (tryckt, digitalt eller för sändning i kommersiella sammanhang, liksom alla fall där det finns en uppdragsgivare) är inte tillåten om du inte har tillstånd (ackreditering) från festivalen. Fotografering för privat bruk är tillåten.

Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

 

Popaganda har en strikt 13-års gräns. Denna beror på Folkhälsomyndighetens regler om ljudnivåer. Vi har inte tillstånd att släppa in någon under 13 år, därmed kan vi inte tillåta att man tar med sina små barn in på området, inte ens med hörselkåpor. Mer om Folhälsomyndighetens regler hittar du här.

För att få komma in på serveringsområdet där starköl, vin och cider serveras så måste du vara 18 år eller äldre. Var beredd att visa legitimation.

 

Festivalområdet öppnar 14.00 på fredagen och 13.00 på lördagen. Området stänger 00.00 båda dagarna.

 

Festival- och föreningsärenden: info@popaganda.se

Klubb Popaganda: klubb@popaganda.se

Pressärenden: press@popaganda.se

Sponsring och försäljning på festivalen: patrick@luger.se

Popaganda på Facebook

Popaganda på Twitter

Popaganda på Instagram

Årets Popaganda är inte bara en festival med god musiksmak. I år kan vi dessutom bjuda på god smak vad gäller mat och dryck. Det erbjuds ett varierat utbud så att alla ska kunna hitta något de gillar. Starköl, vin och cider serveras på ett speciellt barområde där det är 18 års åldersgräns.

Lyckliga Timmar

I år upprepar vi succén med Lyckliga Timmar i våra barområden. På Popaganda innebär det billiga priser på både mat och dryck för dig som kommer tidigt till området.

Tider:
Fredag 14:00 – 17:00
Lördag 13:00 – 16:00

Priser:
Norrlands Guld Ljus  – 45 kr
Cordoniu Cava – 65 kr
Norrlands Alkoholfri Öl – 25 kr
Food truck-deal – 65 kr
(Erbjudandet gäller hos Indian Street Food, Ciabattabröderna, The Good Gringo, Latin Truck, Jeffrey’s och Nee’s Taste of Thai)

Nya barer på området

I år har vi flera nya barer på området. Bland annat en Cavabar, en Finölsbar och en Strandbar. I Strandbaren kommer det även att bjudas på trevlig stämning från DJ’s mellan banden på stora scen.

Vegetarisk mat

Popaganda är en vegetarisk festival. För oss är det en självklarhet. Att 2016 utesluta köttalternativ är inget storslaget, effektsökande eller sensationellt. Det är ett helt naturligt steg i vårt arbete att inte bara följa våra egna kärnvärden, utan att också dra vårt strå till stacken för att påverka våra besökares matval under festivalbesöket, men förhoppningsvis också i deras fortsatta val i vardagen.

TZAY Corner

Kom och häng i TZAY Corner, slappa i sköna stolar, ta en bild i deras TZAY Booth och provsmaka TZAY-sojaspett. På matområdet finns många olika rätter att köpa med TZAY-sojaprodukter.

Food trucks på området

 • Taku Taku – Indiska helveganska tacos.
 • Indian Street Food – Modern indisk mat inspirerad av matförsäljarna på landets gator.
 • Rullande Greken – Precis som det låter, en rullande grekisk restaurang.
 • The Good Gringo – Burritos från San Fransisco.
 • Jeffrey’s Food Truck – Hemlagad mat med latinamerikanska rötter.
 • Vegan Schmegan – Ekologisk, nyttig och GOD vegansk mat.
 • Latin Truck – Venezuelanska Arepas är denna trucks specialitet.
 • Indus Food Truck – Mat från populära delar av mellanösterns olika street food­ kulturer.
 • Nee’s Taste of Thai – Alla klassiska thairätter.
 • El Amigo – Nyetablerad food truck med latinamerikanska klassiker.
 • Ciabattabröderna – Färska grönsaker, vegokött och nybakad ciabatta.

Vi på Popaganda.se använder oss av cookies. Och det gör vi för att kunna underlätta för dig. Vi är intresserade av hur popaganda.se funkar för dem som besöker sajten. Däremot är vi inte intresserad av att kartlägga dig som person.

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare. Bland annat kan den lagra information som är värdefull att spara mellan dina besök på webbplatsen. Det vi framför allt använder cookies till för att förstå hur webbplatsen används. Vi använder oss av Google Analytics och de cookies som då sparas lagrar information om:

Tidpunkt då du besökte webbplatsen första gången
Tidpunkt då du besökte webbplatsen senast
Tidpunkt då ditt nuvarande besök påbörjades
Antal gånger som du besökt webbplatsen
Ett unikt ID för din webbläsare
Hur du hittade till webbplatsen (trafikkällor)

Genom den här informationen kan vi se hur popaganda.se används och därmed förstår vi vilken information som är extra viktig, vad som verkar vara svårförståeligt och vad vi bör satsa på att utveckla. Vi lagrar inga personuppgifter i våra cookies och vi följer inte hur enskilda personer använder webbplatsen.

Cookies från andra webbplatser

Vi använder en rad tredjepartstjänster som Facebook och Twitter. Även cookies från dessa företag kan hamna i din webbläsare när du besöker popaganda.se. Dessa cookies är så kallade tredjepartscookies och informationen från dessa kan vi komma att använda för att rikta information till dig via Googles annonsnätverk.

Vill du inte få annonser och information riktade till dig utifrån vilka sidor och webbplatser du besöker kan du stänga av det här.

Hatar du cookies?

Om du verkligen inte vill ha några cookies (vare sig från oss eller någon annan sajt) kan du göra så här:

Du kan när som helst radera cookies från din webbläsare.
Du kan ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter att cookies sparas.
Du kan ladda ner ett insticksprogram till din webbläsare som gör att Google Analytics inte kommer åt att skriva cookies till din webbläsare eller spåra hur du surfar – oavsett vilken webbplats du besöker.

Frågor om cookies?

Har du ytterligare frågor om hur webbplatsen hanterar cookies ber vi dig ta kontakt med oss genom att skicka ett mail till info@popaganda.se.

English

This is Popaganda 2016

FKA Twigs (UK), Belle & Sebastian (UK), Years & Years (UK), Crystal Fighters (ES/UK), Little Jinder, Marit Bergman, Niki & The Dove, Susanne Sundfør (NO), Deportees, [ingenting], Amanda Bergman, Elias, Frances (UK), Shura (UK) and Frankie Cosmos (US). 

The music festival Popaganda will be held at Eriksdalsbadet in the center of Stockholm, Sweden, on the 26th – 27th of August 2016.

The official after party will be held at the Nobelberget (Sickla Industriväg 6) from 11PM to 4AM both festival days.

Click below to buy tickets to the festival the festival and after parties:

Buy tickets here!

Get more info about tickets and the purchase by clicking Tickets below.

The Popaganda festival and clubs are arranged by the Popaganda organization in association with Luger. This year is the eighth time that the Popaganda festival is arranged at Eriksdalsbadet in Stockholm. It is the thirteenth festival since the start in 2002, back then located on the campus of the Stockholm University.

Click here to buy your ticket!

Maximum four tickets per person and purchase.

– – –

You can pay with VISA or Mastercard, or through direct payments via Internet bank.

For purchase via telephone call Tickster at +46 (0) 771-47 70 70.

For questions regarding tickets please contact Tickster by email: support@tickster.com or by phone: +46 (0) 771-47 70 70

If you are in a wheelchair and need access to wheelchair platforms, you need to contact Tickster in advance so that we can calculate how big we need to build the platforms.

IMPORTANT!

If you want to buy your ticket second hand we recommend that you buy it from Tickster resale. This service is free of charge. Popaganda strongly advise you not buy second hand tickets other than from Tickster.

Upon your arrival to the festival area the barcode on your ticket will be scanned. Only the first scanning of the barcode validates entrance to the festival. If more than one ticket were to be detected, the barcode scanner will alert that the ticket has already been scanned and the attendant will be denied entry.

Any suspected fraud will be reported to the police.

The festival site is accessible to all guests with disabilities.

Both stages at Popaganda have a platform for wheelchairs and there will be specially adapted toilets on the festival site.

If you are in a wheelchair and need access to a handicap ramp/wheelchair platform, you must contact Tickster in advance in order for us to estimate the size of the ramp. You can contact Tickster at support@tickster.com or +46 771 47 70 70.

Festival goers with disabilities are allowed to have an escort with them into the festival at no extra charge. A valid certificate showing the need for an escort must be shown (from the municipality / the escort’s employer). This certificate must clearly show that the escort is on duty. ID must be shown.

You and your escort must check in together. At the check in you will exchange your ticket to a wristband and the escort will have a guest wristband upon presentation of the above mentioned certificate.

The Popaganda festival has a strict 13-year age limit. This is due to government regulations for sound levels. We do not have permission to let any person under 13-years old enter the festival area. Because of these guidelines we cannot allow anyone to bring their small children, not even with earmuffs. You can read more about Socialstyrelsen’s rules here (Swedish).

To get in to the bar area you have to be at least 18 years old. The security staff will be checking ID cards at the bar entrance.

Before you enter the festival grounds you have to exchange your ticket for a festival wristband.

This will be done at the check-in area right outside the festival. Follow the signs “biljett mot armband”. The wristband will allow you to pass in and out of the area freely during the festival.

Please be aware that you will most likely spend some time standing in line on your way to the ticket/wristband exchange. If you plan to see a specific band, make sure to include the waiting time in your planning so you don’t miss it!

Please note that a lost wristband will not be replaced by the festival.

Eriksdalsbadet is a municipal swimming and sport centre near Årstaviken on Södermalm in Stockholm.

The outdoor bathing area was built in 1962 for the European Swimming Championships and since then there has been numerous of swimming competitions held at Eriksdalsbadet. Those who have grown up in Stockholm probably think of Eriksdalsbadet as their oasis in the summer heat, the place you went to when the beach was too far away. Since 1999 Eriksdalsbadet also have the largest and most modern indoor bath.

Before the outdoor bathing area was built there was a water treatment plant, but long before this was the place where the Eriksdals Theater was located. The Theater was unfortunately destroyed by a bomb which razed the Theater to the ground. This happened during the World War II, February 22, 1944. According testimony the bomb hit the ground right outside the fence where Popaganda’s main stage will be placed.

Eriksdalsbadet is situated in the southern part of central Stockholm, called Södermalm. You get there by catching the tube to subway station Skanstull which is situated just 400 meters from the festival area. The nearest bus stop is also Skanstull. Bus no 3, 4, 55 and 74 will take you as close as 350 meters from the festival area. For further information about public transportation please check out: www.sl.se

View larger map.

Friday: 2pm-12am

Saturday: 1pm-12am

You will find the schedule here.

 

Press contact: Niklas Ek +46 73 813 87 86

press@popaganda.se

When you come to visit Popaganda, please leave the following articles at home:

 • Food and drinks – There is food and drinks to be bought at the festival area. Vegetarian meals are available. Beer, wine and cider is available
 • Umbrellas – A lot of people are coming to see their favourite bands, if every one would fold up an umbrella during rain, no one would see anything. We recommend that you bring rain-proof clothes instead. Or swimwear.
 • Pets – Mainly for their own sake
 • Chairs, blankets, sleeping bags, tents and other kinds of furniture – Simply because there is not enough room.
 • Musical instruments – We love music, but during the festival we let the bands on stage provide the musical entertainment
 • Knives and other weapons
 • Alcohol – Beer, wine and cider will be sold inside the venue.
 • Large backpacks / bags – Upon entering the area, the security staff will want to look inside the bags, imagine how much time it would take the get in to the area if every one brought large bags.
 • Filming or shooting for commercial use without permission is not allowed – but happy amateurs are more than welcome to shoot with SLR, compact camera or any other camera. The pictures cannot be used for commercial purposes, only private use is allowed – no matter the type of the camera.
 • Posters, promotional materials, papers or flyers – are not allowed to be set up or distributed without permission.
 • Children – The festival has a strict 13-year age limit, this is due to government regulations for sound levels.

There are no wardrobe or storage units on our outside the festival area.

You will be able to take a swim in one of the swimming pools from the opening of the festival until 6pm both days.

You are only allowed to swim in your swimwear. Not in your underwear, naked or any other clothing.

You are not allowed to drink alcohol before your swim.

After 7pm it is strictly prohibited to enter the pool.

Would you like to help us create Popaganda 2016? You can now submit your volunteer application. As a volunteer you will work before, during and/or after the festival. Your work is a great contribution to the festival, to all its visitors and what in the end makes Popaganda possible! As a volunteer you will get

 • free admission to the festival when you are not working
 • at least one meal per working day
 • free admission to the afterparty at Nobelberget when you are not working
 • to see the festival from a new perspective
 • new friends and experiences

Click here to apply now!

Important! You must be 18 years old to work as a volunteer. Due to our location in the heart of Stockholm, there are no camping facilities available, and therefore no volunteer camping.
Do you have any questions? Please contact funktionar@popaganda.se

You must exchange your ticket for a wristband before you can enter the festival area. The wristband allows you to access the festival area. A lost wristband will not be replaced.

During the festival you can exchange your ticket for a wristband in our wristband exchange tents just outside the festival area, from Friday at noon and Saturday at noon.

All wristbands must be picked up in person.

Beat the crowds — get your festival wristband on Thursday, before the event starts

On Friday afternoon, a lot of people will show up to have their tickets exchanged for wristbands. Even though we’re working hard to serve you as fast as we can, there is a risk of lines forming. If you take our advice and get the wristband on Thursday, you can skip the lines on Friday and Saturday and head straight to the festival grounds.

Find our ticket exchange office by the upper entrance to Eriksdalsbadet, facing Skanstull. Opening hours are Thursday 15:00—22:00, Friday and Saturday from 12:00.

No ticket yet? No problem —> Buy your ticket here

We recommend anyone who has the opportunity to exchange their ticket on Thursday to do so. If you decide to pick up your wristband on Friday or Saturday we recommend you to do that well in advance of the first band you want to see, so you don’t risk missing out.