Popaganda

Klubb Popaganda / Fre 6 Feb / Live: Alvvays (CAN) + Moon King (CAN) / Debaser Strand

Publicerat den 08/11 2014

Alvvays. press photo. red. Gavin Keen

KLUBB POPAGANDA (GIMME INDIE DJ-SET)
Live: ALVVAYS + MOON KING
DEBASER STRAND (Hornstulls Strand 4)
FREDAG 6/2, 19:00-03:00
20 år, 120 kr + service (Förköp: http://www.ticnet.se/event/346689)
www.alvvays.com / www.facebook.com/ALVVAYS  / www.popaganda.se / www.debaser.se

Klubb Popaganda är i ständig opposition mot vintersvärta, deppväder och patenterat trist stämning. Den 6:e februari på Debaser Strand langar vi därför fram ett av våra starkare motståndskort ur lyckoasken:

Torontokvintetten Alvvays soldränkta och smågulliga pop har du säkert hört förut, men just Alvvays bjuder på något extra. Med en extrem förkärlek till C-68 och jangliga gitarrer skapar de tillsammans något som är bättre och sötare än katter på internet.

I februari bjuder så alltså dessa kanadensiska sommarkämpar upp till kamp mot allt det värsta Sverige har att erbjuda i årstidsväg. Influenser från barndomshjältar så som Teenage Fanclub och Belle & Sebastian glimmar till i ljudbilden såväl som små pustar av till exempel Camera Obscura och annat som inte skäms för att låta det vinglande hjärtat marschera längst fram i ledet.

Det självbetitlade debutalbumet spelades in i Chad VanGaalens Yoko Eno-studio och mixades av Graham Walsh (Holy Fuck) och John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr., Kurt Vile). Under sommaren 2014 släpptes debutalbumet av Polyvinyl i USA och Transgressive Records i Europa med en efterföljande hyllningskör bestående av både kritiker och nya popkompisar.

Som uppvärmare tar Alvvays med sig Kanadensiska Moon King som med sitt snarlika men kanske lite skevare sound utgör ett perfekt tillägg till den här redan MVG-klassade kvällen.

Klubb Popaganda välkomnar dem därför både med armar redo för långa vinterkramar så väl som med sitt patenterade ”Stockholms Bästa Popdansgolv”, med all kravlöshet, svett och impulsivt virrvarr det brukar innebära.

Gästar i DJ-båset den här kvällen gör internets bästa cyberspace-radiostation Gimme Indie (http://www.gimmeindie.se/), som garanterat har precis de rätta tongångarna på lager för kräsna så väl som spralliga festbesökare. Därtill Popagandaministeriets vanliga dansgolvsvältande.
Alla ska med!

Kommentera >>

KLUBB POPAGANDA // LÖR 25 OKT // Efterfest för BIOPHILIA LIVE

Publicerat den 20/10 2014

biobjork
// KLUBB POPAGANDA: Officiell Biophilia-efterfest! //
// Lör 25 okt // 21-03 // Fri entré till kl 00 // 20 år //
// Bar Brooklyn/Debaser Strand //
// DJs: Popagandaministeriet + Daniel Svenfors //
// www.popaganda.se // www.biorio.se // www.debaser.se //

Lördagen den 25e okt är älskade BIO RIO en av del av den globala världspremiären för Björks nya omtalade konsertfilm BIOPHILIA LIVE. Garanterat en upplevelse utöver det vanliga, för Björkfreaks så väl som för noviser! För en biljett till filmvisningen på Bio Rio samt mer info, besök www.biorio.se.

Efter filmvisningen har KLUBB POPAGANDA tilldelats den delikata uppgiften att agera värd för den officiella efterfesten bara ett stenkast från Bio Rio, nere i BAR BROOKLYN på DEBASER STRAND. Entrén är gratis fram till midnatt, och nere i klubbmörkret bjuds på musik- och bildspråk inspirerat av Björks spretiga och kreativa skapande. Kvällen till ära gästas vi av Björkfantasten DANIEL SVENFORS som levererar ett DJset baserat på Björks breda musikpalett.

Vidare bjuder Klubb Popaganda som alltid på löjligt god stämning, ny och gammal relevant musik, och överlag precis allt det där som en lördagsnatt bör innehålla.

Kommentera >>

Klubb Popaganda 17/10 Debaser Medis / Live: Naomi Pilgrim + Little Jinder

Publicerat den 01/10 2014

www-jinder+pilgrim-17okt-space

Det gamla budordet ”Först Popaganda, sen höst” står sig fortfarande, men som ni vet finns det traditionellt en fortsättning: ”Efter höst: Klubb Popaganda”. Eftersom vi när vi känner att det passar oss håller mycket hårt på traditionerna drar vi nu därför igång vår klubbhöst med eftertryck, detta genom att bullra fram en brakfest på Debaser Medis fredagen den 17e oktober!

KLUBB POPAGANDA
FREDAG 17 OKTOBER
LIVE: NAOMI PILGRIM + LITTLE JINDER
DJ’S: POPAGANDAMINISTERIET
DEBASER MEDIS
19:00-03:00
120 kr (Fri entré fram till kl 21:00)
20 år
Facebook-eventet

Kommentera >>

Skaffa årets tygpåse

Publicerat den 08/09 2014

tote-popa14

Ett tips till alla som glömde att köpa vår tygpåse på festivalen: nu finns en ny chans!

Kolla in vår lilla merchbutik här!

Kommentera >>

Tack för i år!

Publicerat den 30/08 2014
Foto: Nils Linde

Foto: Nils Linde

TACK för i år!

Det är med stor glädje vi kan meddela att Popaganda 2014 avslutas med en slutsåld lördag.

Igår fredag besökte 10 000 festivalbesökare Eriksdalsbadet. Idag lördag kan vi glatt meddela att det var totalt 13 000 personer som stod och sjöng med till Veronica Maggios magnifika turnéavslutning.

Vi vill rikta ett stort TACK till alla artister, funktionärer, sponsorer, partners, utställare och festivalbesökare som gjort årets Popaganda till den finaste någonsin!

Nyss Popaganda, nu höst.

#popa14

 

Kommentera >>