Popaganda

Popaganda festival och klubb arrangeras av föreningen Popaganda i samarbete med Luger. 2014 arrangeras Popagandafestivalen för sjunde gången på Eriksdalsbadet i Stockholm.

Ackreditering

Ackrediteringsansökan till Popaganda 2014 är stängd.

Frågor om ackrediteringen? Maila press@popaganda.se.

Armbandsutlämning

Innan du släpps in på festivalområdet måste du ha bytt in din biljett mot ett armband. Armbandet gäller som entré och du kan passera ut och in från området under dagen. Förlorat armband ersätts ej.

Under festivaldagarna kan du göra bytet i biljettinbytes-tälten precis utanför festivalområdet från klockan 12.00 på fredagen och 12:00 på lördagen.

Du kan bara hämta ut ditt eget armband.

Hämta armbandet redan på torsdagen och slipp kö

Eftersom det är risk för kö och lång väntetid kring biljettinbytet under festivaldagarna kan du redan på torsdagen hämta ut ditt armband. Detta kan du göra mellan klockan 16:00 och 22:00 utanför festivalområdet.

Vi rekommenderar alla som har möjlighet att byta in sina biljetter på torsdagen att göra detta. Om du ska hämta ut ditt armband på fredagen rekommenderar vi att du är ute i god tid för att inte riskera att bli sen till spelningarna.

Bad

En av poolerna på området är öppen för bad från öppning fram till 19:00 båda dagarna.

Bad får bara ske i badkläder, inte i underkläder, naket eller annan klädsel.

Du får inte dricka alkohol innan du badar.

Bad efter 19:00 eller i den stora poolen är strängt förbjudet.

Boende

Eftersom Popaganda hålls mitt inne i stan så kan vi inte erbjuda någon camping. Det finns flera vandrarhem och hotell i närområdet.

Eriksdalsbadet

Eriksdalsbadet är en kommunal sim- och idrottsanläggning vid Årstaviken på Södermalm i Stockholm.

Utomhusbadet byggdes 1962 till sim-EM och därefter har ett stort antal simtävlingar ägt rum på Eriksdalsbadet. De som vuxit upp i Stockholm tänker på Eriksdalsbadet som sin oas i sommarens värme, badet man gick till när stranden var för långt borta.Sedan 1999 har Eriksdalsbadet även Stockholms största och modernaste inomhusbad.

Innan utomhusbadet byggdes låg det ett vattenreningsverk på platsen, men långt innan detta låg Eriksdalsteatern där. Eriksdalsteatern blev kortlivad då en bomb slog ned och sprängde teatern till spillror. Detta hände under andra världskriget, den 22 februari 1944. Enligt vittnesutsago slog bomben ned precis utanför stängslet där Popagandas stora scen kommer att stå.

Förbjudet att ta med på festivalområdet

Följande saker får du lämna hemma när du beger dig till Popaganda:

 • Mat & Dryck – Det finns mat och dryck att köpa på området. Självklart finns vegetarisk mat att köpa. Öl, vin och cider samt alkoholfria drycker finns.
 • Flaskor & Behållare – Inga typer av flaskor, burkar och behållare får medtas in på området.
 • Paraplyer – Det är många som kommer för att se sina favoritband, och om alla fäller upp paraplyer vid eventuellt regn så kommer ingen att se någonting. Ta med regnkläder istället.
 • Husdjur – Mest för deras egen skull.
 • Stolar, Filtar, Sovsäckar, Tält eller övriga möbler – Det finns helt enkelt inte plats. Det kommer att finnas bord och bänkar på området som man kan sitta vid om man vill vila benen.
 • Instrument – Vi älskar musik, men under festivalen så låter vi de bokade banden stå för musikunderhållningen.
 • Knivar eller vapen – Helt enkelt för att det är farligt och olagligt.
 • Alkohol – Det kommer att säljas öl, vin och cider på området
 • Stora ryggsäckar / väskor – När man passerar in på området så vill vakterna titta i väskorna, tänk vilken tid det skulle ta om alla kommer med stora ryggsäckar.
 • Filmning och fotografering för kommersiellt bruk utan tillstånd är inte tillåten – men glada amatörer får gärna fotografera med system-, kompakt-, eller  annan kamera. Bilderna får ej användas i kommersiellt syfte utan endast användas privat - typ av kamera spelar ingen roll.  
 • Affischer, reklammaterial, tidningar eller flyers – får inte sättas upp eller delas ut utan tillstånd.
 • Barn – Vi har en åldersgräns på 13 år på grund av Socialstyrelsens regler för ljudnivåer.

Det finns inga förvaringsmöjligheter eller garderober på eller utanför festivalområdet.

Föreningen Popaganda

Sedan starten har Popagandafestivalen arrangerats av föreningen Popaganda. Föreningen består just nu av 24 personer som alla jobbar ideellt med festivalen och klubben. Föreningen beslutar tillsammans vilka band som ska spela. Det gör Popaganda till Sveriges kanske mest demokratiska festival.

Att vi personligen inte tjänar pengar på festivalen betyder att vi bara bokar sådant som vi själva gillar. Det ideella arbetet är även den främsta anledningen till festivalens låga biljettpriser.

Föreningen Popaganda 2015:

Alexandra Trogada
Andreas Lundvall
Arina Logacheva
Caroline Lindeberg
Emelie Jirevall
Harriet Ramato
Helen Allvin
Helena Sundin
Johan Morén
Johan Rosén
John Kåberg
Jonas Hullegaard
Josefin Carlsson
Lina Sundin
Lotta Sundin
Michaela Siirilä
Minna Enström
Niklas Ek
Niklas Jonsson
P.A Berglund
Robert Karlsson
Simon Ahlgren
Stefan Nilsson
Veronica Øye

Funktionär

Vill du hjälpa till att skapa Popaganda 2014? Nu är funktionärsansökan öppen! Som funktionär jobbar du före, under och/eller efter festivalen men oavsett vilken dag du jobbar gör du en stor insats för festivalen och alla dess besökare. Det är din funktionärsinsats som gör Popaganda möjlig att genomföra och som tack får du de dagar då du inte jobbar gå på festivalen och se band, träffa nya vänner och ta del av festivalupplevelsen. Alla som arbetar som funktionärer får:

 • Ett festivalarmband
 • Minst ett mål mat per dag du arbetar
 • Gå på efterfest med nyfunna funktionärskompisar
 • Se festivalen från ett nytt perspektiv
 • Nya vänner & erfarenheter


OBS! För att vara funktionär måste du vara minst 18 år fyllda.
Tänk på att vi inte tillhandahåller någon camping och på så vis tyvärr inte har någon funktionärscamping. Har du frågor? Kontakta: funktionar@popaganda.se

Hitta hit

Popaganda kommer att hållas på Eriksdalsbadet på Söder i Stockholm, nära Skanstull. Visa större karta.

Närmaste tunnelbanestation är Skanstull, som ligger 400 meter från festivalområdet. Den ligger på grön linje och samtliga tåg passerar stationen.

Närmaste busshållplats är också Skanstull, på Ringvägen. Buss nummer 3, 4, 55 och 74 stannar vid hållplatsen som ligger 350 meter från området.

Mer info på www.sl.se

Ta inte bilen. På grund av sjukt onödigt.

Kontakt

Festival- och föreningsärenden: info@popaganda.se

Klubb Popaganda: klubb@popaganda.se

Pressärenden: press@popaganda.se

Sponsring och försäljning på festivalen: niklas.lundell@luger.se

Popaganda på Facebook

Popaganda på Twitter

Miljömanifest

Popaganda har alltid haft målsättningen att värna om miljön och satsa på hållbarhet. I år kan vi med stolthet säga att vi tagit steget och miljödiplomerat oss enligt Svensk Miljöbas. Denna miljödiplomering innebär att vi som är Föreningen Popaganda nu har en större kunskap och ett tydligare system för vad vi kan göra, men även hur vi kan jobba med etableringar, samarbetspartners och underleverantörer för att vi alla ska verka mot samma gemensamma mål – att jobba för en hållbar framtid!

Popaganda vill ligga i framkant vad gäller miljöarbete bland evenemang i Sverige och ser det som en enormt viktig fråga, både att minska vår egen miljöpåverkan med hjälp av effektiviseringar och nya lösningar, men även att inspirera våra besökare och partners till detsamma.

Popaganda gör följande för miljön:

 • Minimerar den negativa miljöpåverkan genom att se till att miljöarbetet implementeras i alla led av organisationen.
 • Ser över vilka transporter som används, och hur dessa kan effektiviseras, samt hur vi kan använda oss av miljöbilar.
 • Ser över inköpen, hur dessa kan minimeras och i större grad bli miljövänliga.
 • Ser över hur vi kan jobba med återvinning, både hur vi kan återvinna mer, men även bättre.
 • Popaganda kan i år lova er att minst 30% av den maten ni äter på området är miljömärkt, vilket alltså både innebär att din kropp kommer må bättre, men även miljön.
 • Popagandas vision är att i alla avseenden minimera vår negativa miljöpåverkan och att ständigt fortsätta förbättras. I detta vill vi vara en drivande kraft bland våra arrangörskollegor.

För att vi ska lyckas krävs det dock självklart att den största delen av festivalen, våra besökare, också hjälper till. Förutom att vi såklart önskar att vi kan hjälpa och inspirera er att leva mer miljövänligt i er vardag, så behöver vi er hjälp under och kring festivalen.

Vad du som besökare kan göra för miljön:

 • Ta hand om ditt avfall och släng i avsedd behållare, både inne på själva evenemanget och utanför. Popaganda har gjort det enkelt för er, och därför ber vi er besökare om att göra det enkelt för oss och se till att den där PET-flaskan hamnar i rätt kärl, även efter ett par öl i kroppen. Sitter du utanför området innan festivalen - se till att du sorterar och slänger allt du kom dit med.
 • När det blivit dags att äta inne på området - håll utkik efter någon av våra etableringars vegetariska rätter, eller välj en av rätterna med extra hög ekologisk andel. Vi ska försöka göra det lätt att se vilka bra matval du kan göra på området.
 • Lämna bilen hemma, och ta dig istället till våra evenemang till fots, med cykel eller kollektivtrafik. Vi ligger ju ändå så nära både Skanstull och fina promenad/cykel-vägar längs Årstaviken.
 • Kommer du till våra evenemang från andra delar av landet, eller varför inte världen, skippa flyget och välj tåget istället så lovar vi att miljön tackar.
 • Om du (mot förmodan!) i nattdimman inte orkar ta tunnelbanan till efterfesten och bokar en taxi, fråga efter en miljöbil. Och se till att samåka så många som möjligt. Förutom miljövänligare också både mer ekonomiskt och kul!

Om du bor i närheten

Festivalen kommer att innebära lite mer liv och rörelse i området än vanligt. Vi följer självklart Socialstyrelsens gränsvärden för ljudnivåer och det kommer att göras mätningar under festivalen för att kontrollera att dessa nivåer inte överskrids.

Förhoppningsvis kommer ni i området närmast inte störas nämnvärt av detta, men om ni gör det ber vi på förhand om överseende. Kontakta oss gärna om ni har frågor om vad som händer på området.

Om Popaganda

Popaganda är en av Sveriges mest etablerade festivaler. Målet har alltid varit att varje år skapa en festival som vi själva skulle besöka. Därför är det viktigt för oss att erbjuda fantastisk musik i kombination med ett billigt biljettpris.

Sedan 2002 har festivalen bidragit med den bästa popmusiken till Stockholms musikälskare. Sedan starten har artister som Arcade Fire, Robyn, Belle & Sebastian, Ellie Goulding, Håkan Hellström och Hot Chip stått på festivalens scener.

 

Press

Presskontakt: Niklas Ek 073 813 87 86  och Helen Allvin 0739 71 66 52

press@popaganda.se,

Tillgänglighet

Festivalområdet är anpassat så att det är framkomligt även om man har svårigheter att gå eller om man är rullstolsburen.

Det finns ramper vid båda scenerna som är avsedda för rullstolsburna, och vi har handikapptoaletter på området.

Om du behöver tillgång till ramperna framför scenerna, kontakta Tickster på support@tickster.com eller 0771-47 70 70, så att vi kan räkna ut hur stora ramperna behöver vara.

Du som har en funktionsnedsättning får ha med dig en ledsagare gratis in på festivalen. Intyg på behovet av ledsagare måste uppvisas (från kommunen / ledsagarens arbetsgivare). Detta intyg måste tydligt visa att ledsagaren är där i tjänst. Legitimation måste uppvisas.

Du och ledsagaren ska checka in tillsammans. Vid incheckningen byter du din biljett mot ett gästarmband och ledsagaren får samtidigt ett gästarmband mot uppvisande av ovan nämnda intyg.

Fotografering och kamera

Fotografering för privat bruk är tillåten men du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp med mera. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Fotografering för publicering (tryckt, digitalt eller för sändning i kommersiella sammanhang, liksom alla fall där det finns en uppdragsgivare) är inte tillåten om du inte har tillstånd från festivalen.

 

Åldersgräns

Popaganda har en strikt 13-års gräns. Denna beror på Folkhälsomyndighetens regler om ljudnivåer. Vi har inte tillstånd att släppa in någon under 13 år, därmed kan vi inte tillåta att man tar med sina små barn in på området, inte ens med hörselkåpor. Mer om Folhälsomyndighetens regler hittar du här.

För att få komma in på serveringsområdet där starköl, vin och cider serveras så måste du vara 18 år eller äldre. Var beredd att visa legitimation.

 

Öppettider

Festivalområdet öppnar 14.00 på fredagen och 13.00 på lördagen. Området stänger 00.00 båda dagarna.

 

Cookies

Vi på Popaganda.se använder oss av cookies. Och det gör vi för att kunna underlätta för dig. Vi är intresserade av hur popaganda.se funkar för dem som besöker sajten. Däremot är vi inte intresserad av att kartlägga dig som person.

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare. Bland annat kan den lagra information som är värdefull att spara mellan dina besök på webbplatsen. Det vi framför allt använder cookies till för att förstå hur webbplatsen används. Vi använder oss av Google Analytics och de cookies som då sparas lagrar information om:

Tidpunkt då du besökte webbplatsen första gången
Tidpunkt då du besökte webbplatsen senast
Tidpunkt då ditt nuvarande besök påbörjades
Antal gånger som du besökt webbplatsen
Ett unikt ID för din webbläsare
Hur du hittade till webbplatsen (trafikkällor)

Genom den här informationen kan vi se hur popaganda.se används och därmed förstår vi vilken information som är extra viktig, vad som verkar vara svårförståeligt och vad vi bör satsa på att utveckla. Vi lagrar inga personuppgifter i våra cookies och vi följer inte hur enskilda personer använder webbplatsen.

Cookies från andra webbplatser

Vi använder en rad tredjepartstjänster som Facebook och Twitter. Även cookies från dessa företag kan hamna i din webbläsare när du besöker popaganda.se. Dessa cookies är så kallade tredjepartscookies och informationen från dessa kan vi komma att använda för att rikta information till dig via Googles annonsnätverk.

Vill du inte få annonser och information riktade till dig utifrån vilka sidor och webbplatser du besöker kan du stänga av det här.

Hatar du cookies?

Om du verkligen inte vill ha några cookies (vare sig från oss eller någon annan sajt) kan du göra så här:

Du kan när som helst radera cookies från din webbläsare.
Du kan ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter att cookies sparas.
Du kan ladda ner ett insticksprogram till din webbläsare som gör att Google Analytics inte kommer åt att skriva cookies till din webbläsare eller spåra hur du surfar – oavsett vilken webbplats du besöker.

Frågor om cookies?

Har du ytterligare frågor om hur webbplatsen hanterar cookies ber vi dig ta kontakt med oss genom att skicka ett mail till info@popaganda.se.